- Autor: Micina28
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Moravské uzené | 200 |
Zeleninová směs do polévky průměr | 200 |
Cibule | 50 |
Červená řepa | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Masox (hotový výrobek) | 15 |
Energetická hodnota celkem: 2214 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 738 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Nakrájíme zeleninu (cibuli, 2 stroužky česneku, 2 menší červené řepy, přidáme mraženou kořenovou zeleninu - dohromady cca 500g) vše osmahneme na troše oleje s 20dkg uzeniny nakrájene na hrubší kostičky, zalijeme vodou, přidáme bujon, bobkový list, pepř a nové koření a 2 lžíce kečupu. Vaříme do změknutí zeleniny, dokořeníme trochou cukru, soli a octa, podáváme se lžičkou smetany
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.